Eğitim Proğramı
Süper Baba Okullarında uygulanan eğitim programları akademik danışmanımız okul öncesi eğitimi uzmanı akademisyen Vakkas YALÇIN tarafından hazırlanmaktadır.


Eğitim Proğramı
Sabah-Öğle: Bilişsel becerileri ve karakter gelişimiyle ilgili çalışmalara yer verilirken, Öğle-akşam saatleri arasında çocukların sosyal ve duygusal beceriler ile sanatsal ve estetik bakış açısı kazanmalarına ve geliştirmelerine yönelik çalışmalar yürütülür.
Eğitim Süreci
Çocukların yaş ve gelişim seviyelerine göre farklı eğitim programları uygulanır. Eğitim içeriğinde ”çocuğa görelik” esas alınır ve diğer hiç bir çocukla kıyaslanmaz, yarış içerisine girdirilmez.

Etkili Eğitim
Farklı branşlardan oluşan ( müzik, dans, aşçılık, doğal hayatı öğrenme vb.) eğitimler ile çocukları geleceğe daha donanımlı hazırlama
Herşey Proğramlı
Çocuklarımızın her anı uzmanlar tarafından belirlenen bir proğram çerçevesinde gerçekleşir.
Sağlıklı Yemekler
Diyetisyen tarafından hazırlanan, sağlıklı ve doğal gıdalardan oluşan yemek proğramı
Veli Bilgilendirme
Gün içerisinde çocuğunuzun yaptığı her şey (uyku, yemek, eğitim, oyun vb.) whatsapp üzerinden size bildirilir.
Hijneik Ortam
Günlük ve haftalık düzenli olarak temizlenen ve dezenfekte edilen sınıflar ve eğitim alanları
Veliler İçin Seminerler
Yıl içerisinden yapılan ve uzmanların katılımının sağlandığı seminerler ile hem çocuğunuzun hem sizin neler yapması gerektiği anlatılır.
Yeterli Oyun Alanı
Çocukların günlük enerjisini atabileceği ve fiziksel gelişimlerini sağlayacak güvenli oyun alanları
Sadece Alanında Uzmanlar
Kadromuz sadece alanında uzman ve en az lisans mezunu çalışanlardan oluşmaktadır.
Etkili! Eğitici! Özgün! Birbirinden Farklı ve Eğitici Atölyelerimiz ile Tanışın
- Oyun Atolyesi
- Maker Atolyesi
- Robotik Kodlama
- Aşçılık Atolyesi
- Dikkat (Mandana) Atolyesi
- Felsefe Atolyesi
- Oyun Atolyesi
- Sanat Atolyesi
- İngilizce
- Drama
- Bale
- Halk Oyunları
- Modern Dans Eğitimi
- Ritim ve Müzik Atolyesi

Genel Bilgiler
- Bu eğitim anlayışının kalbi,0-6 yaş aralığını kapsayan okul öncesi eğitim dönemidir.
- Süperbaba okullarında;bilim+sanat+karakter(kişilik) eğitimleri birbirini destekler nitelikte olan bir eğitim yaklaşımı uygulanmaktadır. Bununla birlikte doğum öncesinden başlanarak aileyle birlikte çocuğun eğitilmesi gerektiğini ve ancak o zaman gerçek başarının elde edilebileceğini savunur.
- Doğumla birlikte çocuklara akademik beceriler değil yaşamsal beceriler kazandırılarak kişilik gelişimine öncelik verilmelidir. Görülecektir ki temel sağlam olunca çocuklar diğer akademik becerileri daha kısa sürede öğrenebileceklerdir.
- Bu eğitim yaklaşımı 4 yılı aşkın süredir uygulamalı çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkmıştı Ayrıca bu eğitim yaklaşımı İçerisinde, “Mizaç oluşumu”, “Özgür alan”, “Lekelenme”, “Çocukça düşünme sanatı”gibi çocuk yetiştirmeyle ilgili farklı bakış açıları barındırdığından dolayı bir tür çocuk yetiştirme kılavuzu niteliğindedir.
Eğitim İçeriği
- Eğitim yaklaşımımızın temel yapısını bilim, sanat ve karakter eğitimi oluşturuyor. Uygulanacak eğitim yaklaşımıyla, yalnızca çocukların bilişsel becerileri ve estetik bakış açılarını kuvetlendirmekle kalmıyoruz aynı zamanda doğruluk, dürüstlük, sevgi, saygı, paylaşma, yardımlaşma gibi evrensel değer ve ahlâkî öğelerle çocukların kişilik ve karakter gelişimlerini sağlamalarını hedefliyoruz. Yani sadece “bilen insan” hedeflemiyoruz “bilen, sanata değer veren iyi (karakter sahibi) insanlar” yetiştirmek istiyoruz.
- Eğitim programımız, kendi kendini yönetebilen, kendi başına mutlu olabilen, kimseye bağımlı olmayan özgüveni yüksek etken çocuklar yetiştirebilmek için düzenledi.
- Süper baba Okulu’muzdaki tüm alanları, çocukların sanatsal, estetik bakış açısı kazanmaları ve hayal güçlerini geliştirmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlıyoruz.
- Çocukların yaş ve gelişim seviyelerine göre farklı eğitim programları uygulanır. Eğitim İçeriğinde “çocuğa görelik” esas alınır ve diğer hiçbir çocukla kıyaslanmaz, yarış içerisine girdirilmez.
- Süper baba Okulları’nda uygulanan eğitim programı eğitim danışmanımız, Okul Öncesi Eğitim Uzmanı Akademisyen Vakkas Yalçın (@birsuperbaba) tarafından hazırlanmaktadır.


Eğitim Süreci
- Bu yaklaşımda, bilim, sanat ve karakter eğitimi iç içe veya ardışık şekilde eğitim programına eklenir.
- Bu eğitim yaklaşımın temel amacı; karakter değişimini tamaml0, kendi kendine yetebilen, bağımsız kişilikleri olan, üst düzey bilinçsel sosyal duygusal, fiziksel ve dil becerileriyle donanmış bireyleri yetişitmektir. Bu özelliklere sahip bireylerin eğitimi doğumla birlikte baş Ancak gebelik sürecinde bu özelliklerin temelleri atılmalıdır.
- İnsan hayatında, doğumla birlikte başlayan belirli dönemlerde kazanması gereken kazanmadığı takdirde telafisi mümkün olmayan veya çok zor telefi edilen(bir yaşında yürüme, 2-3 yaşlarında konuşma becerisi kazanma gibi) bir takım kritik dönemler vardır. İnsan zihninin %90 gibi büyük bir bölümünün oluştuğu yine %70 oranında kişilik gelişiminin tamamladığı göz önüne alındığında okul öncesi dönem, zihinsel ve kişilik gelişimi açısından da oldukça kritik bir öneme sahiptir. Bu eğitim yaklaşımında her çocuk, bu kritik dönemlerin farkında olunarak eğitim sürecine dahil edilir.
- Okul öncesi dönemi kapsayan 0-6 yaş aralığı, insan hayatının sonraki dönemlerine zemin oluşturduğu, elde edilen çoğu beceri ve öğrenmenin tüm hayatı boyunca taşıdığı ve bu dönemde yaşanacak bir eksikliğin daha sonraki hayatında telafisi mümkün olmayan veya çok az telefi edilebilen bir süreci kapsadığından insan hayatından oldukça kritik bir süreci oluş Bu nedenle gebelik sürecinde başlayıp, doğumla birlikte devam eden bu eğitim yaklaşımında süreç çok önemlidir. Bütün eğitim basamakları birbirini destekleyici konumda olup her basamak bir önceki basamağın üzerine inşa edilir. Temel sağlam ve düzgün oluşturulamadıysa sonraki basamaklar da bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle daha ilk zamanlarda bu yaklaşımla tanışmış ve bu yaklaşımla gelişimi inşa edilmiş çocuklar ile ilerleyen yaşlarda bu yaklaşımla tanışan çocuklar arasında kısa ve uzun vadede bir takım farklar oluşabilir. Çünkü zemin sağlam olmadıkça üzerine kurulan her türlü fiziksel, eğitimsel ve karakter çalışmalarının oluşmaması, kayması veya küçük olumsuz durumlardan kolayca etkilenmesi muhtemeldir.
Aile Eğitimi ve Katılımı
- Aile eğitimi: aileye dokunmadan çocuklar üzerinde yaptığımız çalışmaların etkisi az olacağından ya da etkileri kalıcı olmayacağından bu yaklaşımı çocuklarla birlikte aileninde bir takım eğitimler alması gerektiğini savunur. Bu nedenle belirli zamanlarda gerekli görülen konularda ailelere yönelik eğitimler düzenlemelidir.
- Aile eğitimi ve katılımı çok önemlidir. Çocuğun okula kayıt olduğu andan itibaren eğitmenler gerekli ihtiyaç analizlerini yapmalı ve aile eğitim programlarını hazırlamalıdır. Aile eğitimleri için toplu yapılan bilgilendirme toplantıları en iyi seçenek gibi görünse de aile ve çocuğun durumuna göre ailenin çocuğu okula bıraktığı ve okuldan aldığı zamanlarda bireysel mini görüşmeler yapılmalı ve bu kısa zaman aralığı mutlaka değerlendirilmelidir.
- Ayrıca,henüz çocuk sahibi olmamış ve çocuk sahibi olmayı düşünen aileler için de “eğitim anne karnında başlar” düşüncesiyle; ebeveynlik süreci ve doğum sonrasına yönelik uygulamalı bir takım eğitimler yapılması gerektiğini vurgular.
